Amalthea B.V.


Amalthea B.V. verwerkt de melk, van de bij de coöperatie aangesloten melkgeitenhouders, in haar eigen kaasproductiebedrijf in Rijen tot halfharde geitenkaas. Een deel van de productiecapaciteit wordt benut voor het maken van diverse soorten kaas in loonproductie.
Amalthea wil een toonaangevende, betrouwbare en zeer kostenbewuste producent zijn van de halfharde geitenkaas, die voldoet aan de wensen van klanten en consumenten.
Op basis van continuïteit brengt Amalthea de melkstroom die niet tot geitenkaas wordt verwerkt optimaal tot waarde door deze af te zetten aan strategische partners in Europa.
Amalthea streeft naar de realisatie van significante groei van de productie door extra kaasafzet en loonproductie, en groeit uit tot een productiebedrijf waarin professioneel kaas wordt geproduceerd tegen zo laag mogelijke kosten. Amalthea wenst in smaak en kwaliteit van de kaas en in gedrag uit te stijgen boven alle geitenkaasproducenten.
Het kaasproductiebedrijf is voor borging van voedselveiligheid gecertificeerd voor HACCP, IFS en GMP+. Ook is Amalthea SKAL(biologisch)-gecertificeerd. Deze systemen stellen hoge eisen aan het interne kwaliteitssysteem, beheersvoorwaarden en -maatregelen van het productieproces. Alle aspecten van het productieproces zijn in beeld gebracht en op mogelijke gevaren geanalyseerd.
Door continue inspanning op het gebied van procesverbetering en innovatie, is Amalthea steeds meer in staat waardevolle componenten van geitenmelk te benutten. Het betreft onder andere de nevenstromen wei en melkvet.
In het kader van verduurzaming wordt warmte tijdens het productieproces hergebruikt en is er aandacht voor het efficiënter reinigen van apparatuur. Het kaasproductiebedrijf heeft tevens geïnvesteerd in energiezuinige installaties.

Wilt u meer weten over Amalthea B.V., dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.
tel. 0031(0)161-224067 | info@amalthea.nl